Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2013    ΚΥΡΙΑΚΗ 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2013 - ΛΕΟΝΤΕΙΟΣ Ν. ΣΜΥΡΝΗΣ

ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΜΠΑΣΚΕΤ 

3 ΟΝ 3 
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ & ΛΥΚΕΙΟΥ


ΚΑΝΟΝΕΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ 3 x 3


Η εκδήλωση έχει καθαρά αθλητικό, ψυχαγωγικό και πάνω από όλα παιδαγωγικό χαρακτήρα. Οποιαδήποτε ανάρμοστη συμπεριφορά (ύβρεις, συμπλοκές) θα επιφέρει τον ΑΜΕΣΟ αποκλεισμό ολόκληρης της ομάδας.


1. Οι ομάδες μπορούν να αποτελούνται από 4 παίκτες (ένας είναι αναπληρωματικός) το μέγιστο και από 3 το ελάχιστο.
2. Ο μέγιστος χρόνος παιχνιδιού είναι τα 12 λεπτά μεικτού χρόνου (2 x 6 λεπτά χωρίς να σταματάει το ρολόι με ανάπαυλα 1 λεπτού ανάμεσα στα δύο 6λεπτα).
3. Η ομάδα που θα φτάσει τους 11 πόντους (ακόμα και με διαφορά 1 πόντου) κερδίζει τον αγώνα ανεξάρτητα με το χρόνο του παιχνιδιού. Αν υπάρξει μετά το τέλος των 12 λεπτών ισοπαλία, κάθε παίκτης από τις ομάδες εκτελεί μια ελεύθερη βολή. Η ομάδα που θα πετύχει τις περισσότερες βολές θα είναι η νικήτρια του αγώνα.
4. Οι ομάδες δικαιούνται 1 time out διάρκειας 45 δευτερολέπτων ανά περίοδο. Έξτρα time out υπάρχει μόνο σε περίπτωση τραυματισμού και μπορεί να δοθεί από το διαιτητή.
5. Όλα τα καλάθια μετρούν για 1 πόντο, ενώ τα σουτ πίσω από τη γραμμή των 6,75 μετρούν για 2 πόντους.
6. Η πρώτη κατοχή του παιχνιδιού καθορίζεται από την επιτυχία ή όχι μιας ελεύθερης βολής (γραμμή του φάουλ) πριν την έναρξη του αγώνα από οποιοδήποτε παίκτη της ομάδας.
7. Σε κάθε κατοχή, η μπάλα πρέπει να βγαίνει έξω από τη γραμμή των 3 πόντων για να ξεκινήσει η ομάδα μια νέα επίθεση.
8. Μετά από επιτυχημένο καλάθι (σε ζωντανό χρόνο ή μετά από ελεύθερη βολή) η μπάλα αλλάζει κατοχή και πηγαίνει στην ομάδα που αμυνόταν.
9. Μετά από φάουλ, η επαναφορά γίνεται από την πλάγια γραμμή ή την τελική γραμμή, όπως ορίζουν οι κανόνες του μπάσκετ 5 εναντίων 5. Το φάουλ πάνω στο σουτ, όπως ορίζουν οι κανόνες του μπάσκετ, τιμωρείται με την εκτέλεση 1 βολής, όπου οι ομάδες διεκδικούν την κατοχή. Κάθε ομάδα μετά τα 4 ομαδικά φάουλ σε κάθε 6λεπτο εκτελεί σαν συνέπεια 1 ελεύθερη βολή (όπου η μπάλα είναι διεκδικήσιμη).
10. Σκόπιμη καθυστέρηση του αγώνα χωρίς σουτ θα επιφέρει μετά από προειδοποίηση του διαιτητή αλλαγή κατοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου