Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Τριών Ιεραρχών

Ο Εκπ. Οργ. "ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ" με ιδιαίτερη χαρά, διότι 
φέτος είναι και τα 60 χρόνια του σχολείου μας, γιόρτασε την
 Θρησκευτική Εορτή των Τριών Ιεραρχών.

Ως Τρεις Ιεράρχες αναφέρονται οι τρεις επιφανείς άγιοι και θεολόγοι της χριστιανικής θρησκείας, προστάτες των γραμμάτων και των μαθητών, ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος, ο Βασίλειος ο Μέγας και ο Γρηγόριος ο Ναζιανζηνός ή Γρηγόριος ο Θεολόγος.

Αναδείχθηκαν πατέρες της εκκλησίας και άγιοι. Η σοφία και η δράση τους τους έδωσε τον τίτλο των μεγίστων φωστήρων, όπως ψέλνεται και στο τροπάριό τους: «Τους τρεις μεγίστους φωστήρας της τρισηλίου θεότητος...».
 

Την Λειτουργία στο Εκκλησάκι των Τριών Ιεραρχών του σχολείου μας, πραγματοποίησε για άλλη μία φορά ο αγαπητός Ιερέας μας και καθηγητής του σχολείου μας, Χρήστος Τζανουδάκης. Ακολούθησε περιφορά της εικόνας στα Ταμπούρια του Πειραιά και στη συνέχεια εκδήλωση στο θέατρο του σχολείου.
Στην εκδήλωση παραδόθηκαν και τα χρήματα που πηγαίνουν στο φιλανθρωπικό έργο του ΑΠΕΛ (Ανθρωπιστικός Πυρήνας Ελπίδα) και αποτελούν επιβράβευση και ηθική ικανοποίηση της δουλειάς των παιδιών μας, κατά το Χριστουγεννιάτικο παζάρι που προηγήθηκε πριν από λίγο καιρό.





Να είστε όλοι καλά και του χρόνου ακόμη πιο δυνατοί, στην προσπάθεια που γίνεται στο αγαπημένο μας σχολείο, για μία καλύτερη παιδεία και ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά.











Τομέας Αθλητισμού



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου